Over mij

maja roodveldt studio klankbord foto (c) tom beekNiet te geloven! Zat ik daar weer met mijn mond vol tanden. De zoveelste vergadering op het werk waarbij ik mijn mond niet durfde open te doen. Hart in mijn keel, tong tegen mijn gortdroge verhemelte geplakt en klamme handen       Ik wilde zo graag zeggen wat ik te zeggen had. Waarom deed ik dat dan niet?!

Ik voelde me onzeker en verschrikkelijk eenzaam. Waarom was ik zo bang en deed ik niet gewoon mijn mond open? Thuis was ik toch ook niet op mijn mondje gevallen?

Zo kon het niet langer, ik was dit helemaal spuugzat!! In de koffiepauze ben ik meteen gaan googelen: “NIET DURVEN SPREKEN IN HET OPENBAAR.” De hoogste tijd om de hulptroepen in te schakelen!

Onder het motto “moedig zijn is iets doodeng vinden maar het toch doen” mezelf bij kop en kont gepakt.

Er volgden stevige coachingsgesprekken, want zo’n stem is één grote barometer voor je hele binnenwereld! Ik las meters confronterende maar verhelderende boeken. En ja, de hilarische gesprekken met vriendinnen én een gezonde dosis zelfspot deden ook wonderen.

En nu? Ik heb stappen gezet die er voor zorgen dat ik nu wél het woord neem als ik dat wil. Wél die presentatie geef, zonder dat mijn stem hapert of ik naar adem sta te happen van de zenuwen. En achterin horen ze me ook! Niet dat ik het nu niet meer spannend vind: mijn hartslag is nog steeds bovengemiddeld en soms moet ik drie keer slikken, maar ik kan het en ik doe het!

Ik adem in, ik adem uit en spréék, uit volle borst! 

Mijn visie


Jij mag, nee, jij moet gehoord worden! Je bent de enige op de hele wereld met jouw geluid. Dus ga er staan laat klinken die stem. Dat is je geboorterecht!

Goed om te weten over mij

Ik ben energiek en lach veel. Maar in mijn werk als coach ben ik toegewijd en geconcentreerd, met ruimte voor compassie en humor. Voor mij staat wie en wat jij ten diepste bent centraal. Het samen uitzoeken wat daarbij de essentie is van wat je wilt overbrengen is net schatgraven: het resultaat is zo mooi en het ontroert me iedere keer weer als die stem dan ineens vrij klinkt: Dzingggggg….kippenvel!    

Met mijn achtergrond als zangeres weet ik wat het is om met klotsende oksels en trillend van de zenuwen te wachten tot ik ‘op’ mag. Ik ken de mooie maar zeker ook de zenuwslopende momenten uit mijn vak. Ik weet dus wat het is en kijk nergens meer van op. 

Dit ben ik ook! Als je me zou kennen, dat weet je dat ik...


... zo dol ben op mijn planten dat ik er (heel soms) tegen praat.

... mijn omgeving en mezelf af en toe gek maak met mijn perfectionisme: als ik Sinterklaasgedichten schrijf lees ik ze het liefst zelf voor.

... een geheugen heb als een zeef en soms wat chaotisch kan zijn (niet zo handig voor een coach...). Vraag maar aan de cliënt voor wie ik laatst de deur opendeed in mijn pyjama

... heel blij word van mijn eigen koffie, onweer, lezen in mijn hangmat, dansen en mijn droogmolen.

... chagrijnig word van strijken.

Scroll naar boven